Verslag Mosselrit

Geschreven door Robert & Henriette.

Terwijl we rustig naar de Kogelvanger reden, werden we voorbij gereden door een hardrijdende Harley. Die heeft wel heel veel haast, zo laat was het toch nog niet…? Het bleek snelheidsduivel Piet, uit Hoeven, te zijn.

 

Na een bakkie koffie en een welkomstwoordje door Hans (hij had de rit voorgereden en alle onverharde wegen eruit gehaald) zijn we om 10 uur vertrokken met zo’n 35 motoren. Het eerste deel via Zundert, Rucphen en Nispen naar Bergen op Zoom was een mooi stukje Brabant, maar wat schetst de verbazing? We kwamen toch nog over wat onverharde stukjes, vooral het laatste was nogal smal en de plaatselijke bewoners die daar met het hondje liepen waren niet blij. Ze waren er toch uit, Hans? Vandaar geen garanties dus.

Tegen 12 uur kwamen we aan in Yerseke bij restaurant de Schelde. Daar waren de tafels binnen gedekt, maar het was inmiddels lekker weer geworden. Dus liever buiten, zelf het bordje gepakt en op het terras neergestreken. Na een uurtje wachten kwamen de pannetjes mossels op tafel. Heerlijk!!! Voor diegenen die iets anders hadden besteld: jullie hebben echt iets gemist.

Met een volle buik weer op de HD gestapt en via allerlei dijkweggetjes richting Steenbergen, Zevenbergen en uiteindelijk Etten-Leur. Hier gezellig afgesloten met nog een drankje op het terras van jachthaven de Turfvaart. Weliswaar apart van het “gewone” publiek, maar dat mag de pret niet drukken.

Tot de volgende rit,
Robert & Henriette